Svi članci
Završila je peta sezona natjecanja 2, 1, 0 kodiraj!

Završila je peta sezona natjecanja 2, 1, 0 kodiraj!

5. veljače 2023. • St@k

Kao i prijašnjih godina, St@k redakcija provela je 2, 1, 0 kodiraj! natjecanje.

Natjecatelji su se ove sezone imali prilike okušati u tri zadatka koja su uključivala poznavanje ruta HŽ-a, razvrstavanja otpada i planinarenja. Zadatke su osmislili i ocijenili Andreas Leja, Ana Horvat i Goran Alković. Pristigla rješenja bilo je zabavno proučavati i ocjenjivati, a svim natjecateljima zahvaljujemo na sudjelovanju i potičemo da se prijave i iduće sezone.

U nastavku pročitajte iskustva naših najboljih natjecatelja.


Tin Tomašić
Tin Tomašić IPS, 3. godina

Na „2, 1, 0, kodiraj!” natjecanje prijavio sam se jer sam želio testirati svoje znanje programiranja i steći nova iskustva koristeći novonaučeni programski jezik TypeScript. Kao i svake sezone dosad, zadaci su bili zanimljivi i izazovni, a ja sam zadovoljan što sam uspio riješiti i one teže za dodatne bodove. Sviđa mi se novi način bodovanja i to što je za rješavanje zadataka potrebno pogledati vanjske resurse, poput HŽ mapa i kodova limenki. Radujem se novoj sezoni natjecanja i novim zadacima koje će ekipa iz St@ka osmisliti i ocijeniti.

Što se pak tiče moje malenkosti, u slobodno vrijeme studiram, gledam filmove i istražujem nove glazbene žanrove. Povremeno se dogodi da snimim instrumentalnu obradu neke pjesme. To mi omogućuje kreativni izričaj i opuštanje od užurbane svakodnevnice.


Jakov Kadić
Jakov Kadić IPS, 2. godina

Prijavio sam se na natjecanje jer jednostavno volim programirati. Kod ovih zadataka najviše mi se svidjelo to što nisu bili previše zahtjevni te sam mogao iskušati nešto novo u programiranju.

Kad sam se tek upisao na fakultet, nisam znao ništa o programiranju ni logici iza pisanja koda. Pomalo izgubljen, obeshrabrio sam se te izgubio motivaciju. Zbog toga sam morao ponovno upisati prvu godinu, no ovaj put s drugačijim ritmom. Krenuo sam s idejom kontinuiranog učenja te praćenja i izvršavanja fakultetskih obveza. Fakultet je bio lakši i pomalo sam probijao taj led neshvaćanja programiranja. Uz dodatnu motivaciju da možda jednog dana budem sposoban proizvoditi predivne igre na razini mojih najdražih videoigara, optimizmom sam gurao kroz fakultetske obveze.

Programersko razmišljanje dalo mi je motivaciju da se ponovno vratim na trening i razmišljanje kako svaki problem ima rješenje. Osim sporta i videoigara volim serije, filmove te pisanje pjesama.

Naslovna fotografija: St@k